Hyra lägenhet i Stockholm utan kö

      Kommentarer inaktiverade för Hyra lägenhet i Stockholm utan kö

Konstig rubrik kanske när man vet att det är åratals bostadskö för att få en lägenhet i Stockholm. Men det går faktiskt att hyra lägenhet i Stockholm utan kö. Många privata fastighetsägare är inte med i kösystemet utan där är det ”först till kvarn” som gäller. Problemet för de flesta är dock att de inte har tid att sitta och bevaka dessa fastighetsägare. För det gäller att vara snabb när en lägenhet bjuds ut till uthyrning.

Men idag finns det företag som hjälper dig att bevaka lediga lägenheter som inte finns med i kösystemet. För en rimlig peng kan du prenumerera på lägenheter i de områden du är intresserad av. Och så fort en passande lägenhet dyker upp i de områden du är intresserad av så får du ett meddelande från bevakningsföretaget. Du får givetvis själv ansöka om lägenheten, men om du får ett SMS så är det lättare att bli först än om du själv skulle sitta och bevaka fastighetsägarnas hemsidor.

Vart i Stockholm vill du bo?

Vill du bo väldigt centralt är det givetvis svårare att få en lägenhet. Det är många som slåss om de få lägenheter som finns att hyra där. Men om du kan tänka dig att bo utanför tullarna och tar hjälp av ett företag som bevakar de lediga lägenheter som läggs ut utanför kösystemet så går det lättare.

Min dotter ville flytta hemifrån för ett par år sedan. Hon hade stått i kö i många år, men hade ändå ingen chans inom bostadskön. Hon prenumererade på en tjänst där hon fick SMS varje gång en ledig etta dök upp i de områden hon var intresserad av. Det tog fyra månader, sedan hade hon sin etta i Årsta. Det kostade henne ett par hundralappar i månaden, men när hon fått lägenheten kunde hon säga upp tjänsten, så den 1000-lappen detta kostade henne var väl värt att satsa.